Bij de kunstobjecten van Ans Repkes, Nijmegen, 1954, staat de mens en de wereld centraal. Zij legt actuele maatschappelijke onderwerpen en gevoeligheden in de samenleving bloot. Waaronder de restrictie in vrije communicatie evenals het misbruiken van macht binnen religieuze instituties.

De afgelopen jaren heeft Ans zich verdiept in de vluchtelingenproblematiek en dit vertaald in verschillende kunstwerken, waaronder een bijzondere installatie. Deze omvat een ‘tent’ waarin een video wordt getoond, gezien vanuit het perspectief van de vluchteling. De overige kunstwerken representeren de overtocht en de ontberingen en de verbittering die dit met zich meebrengt, in het bereiken van het ‘vrije/beloofde’ land.

Bij het tot stand komen van haar werken, gebruikt zij bij voorkeur natuurlijke materialen. Per kunstwerk wil ze het gebruik van verschillende materialen zoveel mogelijk beperken, om een zekere eenvoud te krijgen en het werk daardoor kracht te geven. Ritme en herhaling zijn beeldende kenmerken van zowel haar twee- als driedimensionaal werk. 
  Opleidingen /cursussen Textiele kunsten e.a.    
 

2010-2012
2005-2010
2003
2001

1988-1992

Textiele kunsten, SAPK, Specialisatie Graad
Textiele kunsten, SAPK, Hogere Graad
Textiele werkvormen, Stichting Kumulus Maastricht
Papier maken van natuurlijke materialen
Keramiek / Raku
Weeflessen en stoffen beschilderen

SAPK = Stedelijke Academie Plastische Kunsten te Genk (BE)